Template information

Random post

Momma Mia!


Salam semuaaa! Apa khabar??! My apologies for the long hiatus. Been hibernating these past few weeks. Mengandung kali ni rasa kurang aktif nak bersosial ataupun update blog. Tapi hari ni rasa terpanggil nak share pasal susu MOMMA that I recently was introduced to.

Sejak kebelakangan ni asyik experience kaki cramp, lenguh-lenguh badan dan agak letih. Itu antara tanda tak cukup calcium, betul tak? Salah satu sumber makanan yang kita boleh ambil untuk tambah calcium selain sayur-sayur hijau, ikan dan sebagainya, tentulah susu! I'm actually a big fan of dairy products tapi mungkin dairy products yang saya dok makan selama ni banyak bahan tambahan yang tak menyihatkan kot?

Selain nak kuatkan otot dan tulang and also to provide cukup calcium untuk anak dalam kandungan, lepas bersalin akan start menyusu balik kan, so produk ni boleh jadi milk booster tau! I did a little research and thought I'd share with you my findings about this product. So here goes! Jom kita baca apa khasiat susu MOMMA ni!



MOMMA adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu mengandung atau menyusu untuk kekal sihat dan cergas dan dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Di samping meningkatkan penghasilan susu ibu.

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, MOMMA adalah Susu Kesihatan & Kecantikan 4 dalam 1 yang PERTAMA di Malaysia yang merangkumi 4 aspek penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri dan ibu :

1. Cantik : Membantu menghalus, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
2. Sihat : Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
3. Bertenaga : Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
4. Bijak : Mengandungi bahan-bahan yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi


Diperbuat daripada Formulasi RAHSIA dan TERKINI daripada campuran 12 bahan SEMULAJADI termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi.

5 dari 12 bahan semulajadi yang digunakan telah TERBUKTI BERKESAN dapat membantu meningkatkan kuantiti dan menambah kepekatan susu ibu.

Kesan semulajadi dapat dirasakan jika diamalkan berterusan selama 7 hari. Selain diperkaya dengan pelbagai nutrisi dan rasa susu coklat yang sedap, tidak berbau hamis,

MOMMA juga adalah susu rendah lemak dan TANPA GULA.

Mengandungi DHA, Asid folik, tinggi kalsium. Siapakah yang sesuai mengambil MOMMA sebagai minuman berkhasiat tambahan..?

[✔] Wanita yang merancang untuk hamil
[✔] Ibu hamil yang mahukan yang terbaik buat si anak.
[✔] Ibu yang menyusukan anak



Kenapa, dan apakah perlu ibu mengandung/menyusu mengambil makanan berkhasiat?

Pengambilan diet pemakanan yang sihat dan berkhasiat penting untuk si ibu dan juga bayi. Pemakanan seharian yang seimbang sangat penting, tambahan lagi bagi ibu yang mengandung atau menyusu, semua makanan dan minuman yang kita ambil juga akan turut disalurkan kepada anak.

Justeru,sangatlah penting bagi ibu-ibu hamil atau menyusu mengambil makanan/minuman berkhasiat untuk keperluan tubuh si ibu sendiri & juga anak.

Memahami keperluan dan masalah yang sering dihadapi oleh wanita yang ingin hamil, ibu mengandung dan menyusu, susu dari formula gabungan bahan ektraks semulajadi iaitu

Zaitun, Kismis, Omega 3, Delima, Buah Tin, Habatus Sauda, Susu Kambing, Kurma, Madu, Safron, Inulin (prebiotic) dan Coklat dihasilkan bagi memastikan para ibu mendapat khasiat semulajadi.

Sekarang jom kita baca pulak testimoni-testimonial pengguna MOMMA:

"Selalu tgh hari dapat 7oz plg byk..arini dpat perah 12 oz, tu pon kalo ade botol lg, sy boleh dpt lg.." Pn Syahilah

"hai... i nak order lg susu blh.. susu ni memang powerlah....my milk booster....anak i kenyang sampai mls nak bergerak lepas menyusu je...." Pn Shal

"Alhamdulillah...serasi.susu banyak, pastu badan pulak x letih" Pn Norazilah

"Mula-mula minum MOMMA lambat nampak hasil sebab mungkin puasa kot. Tapi bila ikut cadangan sis untuk ambil masa sahur dan berbuka then nampaklah kesannya. Sebelum ni selalu pam dapat 5-7oz then bila susu kurang saya try MOMMA , sekarang alhamdulillah. Banyak jugaklah, dalam 10oz macam tu dapat" Pn Dina

"Salam sis. Alhamdulillah semenjak minum MOMMA air susu tak putus. Even bulan puasa ni saya pun dapat berpuasa penuh. tak risau pasal air susu. Badan pun lebih bertenaga. Tq sangat sis.." Pn Fina


Annnnnddddd yang penting sekali, produk MOMMA ni mendapat HALAL Jakim dan diiktiraf selamat oleh KKM. So tak perlu risau or was-was lagi!


Sesiapa yang berminat nak try macam saya ni boleh check out website atau Facebook MOMMA di :


to order: sms MOMMA to 012-4746962


Nanti kalau dah cuba jangan lupa share testimoni korang kat sini okay!:)

Till then!
xoxo


0 Response to "Momma Mia!"

Post a Comment

wdcfawqafwef